“Нема бесплатно болничко лекување во двојазичен Прилеп…и тоа беше голема лага??” (ВИДЕО)

Како сега да беше се сеќаваме на илјадниците ветувања и безбројните пресконференции на првите луѓе во СДСМ, за време на предизборието во 2016 година.

Се чини најдебели беа ветувањата за подобрување на здравствениот систем и статусот на медицинскиот персонал и докторите.

Како сега да беше одѕвонуваат ветените 100.000 плата за докторите, бесплатното болничко лекување за сите граѓани во државата, укинувањето на партиципацијата, задржувањето на младите докторски кадри во државата….

Ова и многу повеќе, се ветуваше, ветуваше и ветуваше, или поточно, се лажеше, лажеше и лажеше….