(ФОТО ГАЛЕРИЈА) “Прилепчани се “журкаат” на кејот од градска река”

Журки, трње и тревишта, ова е сликата по коритото на градска река во Прилеп.

Фотографиите кои ни беа испратени наликуваат како да се работи за некоја запустена селска средина, а не град.

Прилепчани кои живеат покрај реката во населбите “Ѓогдере” и “Вишне” секојдневно ја гледаат оваа грозна слика, која наликува на змијарник.

Погледнете како прилепчани “се журкаат” во овој дел од градот: