Koга низ Точила ќе надојде матна вода, парковите се претвораат во речни корита (ФОТО)

Oбилните врнежи деновиве кои го зафатија и Пелагонискиот регион, создадоа голем број проблеми и на места поплавувања и во Прилеп.

Покрај населбата “Тризла”, реки вода течеле и низ “Точила”.

Големите количества на вода предизвикале и оштетувања на паркот во оваа населба, информираат граѓаните.