“Европратеникот Иво Вајгел обвинет за корупција??”

“Отворена преткривична постапка за Вајгел поради корупција
#ЗаНештатаДаСтанатПојасни
… станува збор за Иво Вајгел кој истовремено е и
– европратеник (‘загрижен’за 🇲🇰)
– советник на платниот список на Заев
– марионета во #EU на платниот список на #Soros…”