Во Хрватска орел не смее да лета (ВИДЕО)

Видеоснимка од прославата на историската победа на Хрватска над Русија, со која се пласира во полуфиналето на Светското првенство во Русија. Автомобил со развиорено албанско знаме поминува покрај „ватрен“ навивач на „коцкестите“.

Иако крајот на видеото мириса на инцидент, навивачот ги собра сомпатиите на македонските навивачи на Хрватска, кои го споделуваат видеото на социјалните мрежи.