Полицијата во Германија пронајде цел арсенал калашникови во близина на џамија кои им припаѓаат на Исламски фундаменталисти (ВИДЕО)

Голема залиха на калашникови за кои постои сомнеж на Исламски екстремисти биле пронајдени скриени во близина на џамија во Германија.

Арсеналот бил откриен за време на тајна рација од страна на СВАТ тимот во Нордрхајн Вестфален. Локалниот политичат Исмаил Типи открил детали за рацијата и предупредил на “опасноста од фундаментализмот”.

Оружјето било најдено во ладилник за зеленчук во близина на џамија. Ова е една од најнаселените области во Германија со приближно 18 милиони луѓе, вклучувајќи го и Дизелдорф.

Tипи, кој е дел од парламентот во Хесиан, предупредил на опасностите од Салафи фундаменталистите. Тој вели дека опасноста од фундаменталистите Исламисти кои се подготвени да применат насилство и се вооружуваат, во Германија е многу голема.