Потпечен компир со колбаси

kompir-kolbasi-600x396

Компирот можете да го подготвите на разни начини, но ова е еден од најдобрите…

Состојки:

  • 1 килограм компири
  • 50 грама колбаси
  • 200 грама кромид
  • 300 грама морков
  • 1 децилитар масло
  • Сол
  • Магдонос – ситно исечкан

Подготовка:

  1. Исчистениот компир исечете го на тенки парчиња;
  2. Ситно исечкајте го и кром идот, морковот и колбасите;
  3. Додадете малку масло и сол, па се добро промешајте;
  4. Исечените колбаси и зеленчукот ставете ги на тепсија премачкана со масло;
  5. Ставете да се пече 50 минути на 190 степени;
  6. Јадењето е готово кога компирот ќе омекне. На готовото јадење наросете ситно исечкан магданос.




Markukule.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.