(ФОТО) ПОСЕТЕТЕ ГИ СИТЕ ДРЖАВИ ВО СВЕТОТ ЗА САМО НЕКОЛКУ МИНУТИ: Ова е неверојатно – цел свет изграден од само еден човек

Во езерото Клејруп во Данска се наоѓа мал полуостров на кој се наоѓаат сите држави во светот.

Светот “Верденскортет” можете да го прошетате за само неколку минути, а потоа можете да одморите во барот кој се наоѓа во близина. Комплексот е семејно одморалиште, кое Данците го посетуваат по напорната работна недела.

Комплексот е збогатени со домашни животни, место за скара, простор за деца, простор за забава, терени за мини голф, крикет, дански традиционални игри…

Се работи за проект на Сорен Полсен кој користејќи земја, камења, трева и знамиња ја направил картата на светот, а за тој проект му биле потребни 25 години.