ЛЕДЕНО ДОБА: Жителите на Ужице во сред јуни чистат 20 цм снег со лопати по улиците (ФОТО + ВИДЕО)

Дебел слој на мраз се натрупа на улиците на Ужице после застрашувачкото невреме кое го погоди овој град во Србија.

Поплавени автомобили прекриени со мраз има насекаде по улиците. Жителите со лопати чистат околу 20 центиметри со мраз – пишува “Блиц.рс”.