Знаете ли кои се членови на управни одбори во јавните претпријатија? Еве на кои лица можете да се обратите за решавање на некој проблем или намена на средства во ЈКП Водовод и канализација Прилеп

Според Законот за јавни претпријатија органи на јавното претпријатие се: управниот одбор, надзорниот одбор за контрола на материјално-финансиското работење и директорот.

Покрај директорот и општината која е основач на јавните претпријатија, за одредени прашања, проблеми и намена на средства за реализација на некој проект, граѓаните можат да побараат помош и од управниот одбор на претпријатието.

Управниот одбор на јавното претпријатие ги има сите овластувања да презема мерки кои се потребни и корисни заради постигнување на целите на јавното претпријатие во согласност со законот.

Согласно Законот за јавни претпријатија ова се надлежностите на управниот одбор:

За граѓаните да бидат информирани, а со тоа и полесно да можат да ги решат своите проблеми, но и да понудат целисходни решенија за намена на средсва, ќе ги претставиме членовите на управните одбори во јавните претпријатија во Прилеп.

Во службениот гласник број 15 на Општина Прилеп кој е објавен на 14.12.2017 година, за членови на управниот одбор во ЈКП Водовод и канализација Прилеп иманувани беа следниве лица:


Markukule.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.