Ако го загубите пасошот на летување – треба да го направите ова

0

На сите може да ни се случи незгода на одмор, мал момент на невнимание или пак кражба, па така, ако останете без пасошот додека летувате, треба да го направите следново:

Прво треба да одите во најблиската полициска станица и да пријавите.

Полицијата треба да ви издаде потврда за украден пасош.

Потоа со потврдата се оди во конзулатот.

Се прави постапка за привремен документ.