Снежна бајка од светилиштето во село Кален: Манастирот Св. Илија Писокал прекриен во бела покривка (ФОТО)

Снегот е големиот уметник на зимата! Првите врнежи во текот на вчерашниот ден го зафатија и Прилеп, како и планинските предели околу градот.

Снежната бајка го зафати и светилиштето во село Кален-мариовско.

Манастирот Свети Илија Писокал во бело руво е дополнителна причина да го посетите и да уживате во чистиот планински воздух…