Прилепските советници ќе се изнаработат: Утре ќе гласаат по 25 точки

Советот на Општина Прилеп, утре (20.09.2023), со почеток од 12 часот, ќе ја одржи 32-та седница, а на дневниот ред се 25 точки.

Д Н Е В Е Н Р Е Д

1. Предлог-Одлука за измени на распоредот на средствата во Буџетот на Општина Прилеп за 2023 година.
2. Предлог-Одлука за проширување на средствата на Буџетот на Општина Прилеп за 2023 година.
3. Предлог-Одлука за давање согласност на Годишниот план за измена на Годишен план за вработување во 2023 година на Општина Прилеп.
4. Предлог-Одлука за давање согласност на Годишниот план за вработување во 2024 година на Општина Прилеп.
5. Предлог-Одлука за давање согласност на Годишниот план за вработување во 2024 година на ЈКП ,,Водовод и канализација’’ Прилеп.
6. Предлог-Одлука за давање согласност на Годишниот план за вработување во 2024 година на ЈКП ,,Комуналец’’ Прилеп.
7. Предлог-Одлука за давање согласност на Годишниот план за вработување во 2024 година на ЈП за ПУП Прилеп.
8. Предлог-Одлука за давање согласност на Годишниот план за вработување во 2024 година на ЈКП ,,Пазари’’ Прилеп.
9. Предлог-Одлука за давање согласност на тримесечниот извештај за финансиското работење на ЈКП ,,Пазари’’ Прилеп, за период од 01.04.2023 година до 30.06.2023 година.
10. Предлог-Одлука за давање согласност на тримесечниот извештај за финансиското работење на ЈПЕД ЕНЕРГО Прилеп, за период од 01.04.2023 година до 30.06.2023 година.
11. Предлог-Одлука за давање на трајно користење на возило за прифатилиште на бездомни кучиња на ЈКП ,,Комуналец’’ Прилеп.
12. Предлог-Одлука за измена и дополнување на Одлука за определување на тарифа за општински линиски превоз за подрачјето на Општина Прилеп.
13. Предлог-Одлука за измена и дополнување на Одлуката за уредување на општински линиски превоз за подрачјето на Општина Прилеп.
14. Предлог-Одлука за усвојување на Годишен Извештај за работата на СОУ Гимназија “Мирче Ацев”- Прилеп, за учебната 2022/2023 година.
15. Предлог-Одлука за усвојување на Годишна Програма за работа на СОУ Гимназија “Мирче Ацев”- Прилеп, за учебната 2023/2024година.
16. Предлог-Одлука за усвојување на Годишен Извештај за работата на СОЕПТУ “Кузман Јосифоски-Питу”- Прилеп, за учебната 2022/2023 година.
17. Предлог-Одлука за усвојување на Годишна Програма за работа на СОЕПТУ “Кузман Јосифоски-Питу”- Прилеп, за учебната 2023/2024година.
18. Предлог-Одлука за усвојување на Годишен Извештај за работата на СОУ “Ѓорче Петров”- Прилеп, за учебната 2022/2023 година.
19. Предлог-Одлука за усвојување на Годишна Програма за работа на СОУ“Ѓорче Петров”- Прилеп, за учебната 2023/2024година.
20. Предлог-Одлука за усвојување на Годишен Извештај за работата на СОУ “Ристе Ристески-Ричко”- Прилеп, за учебната 2022/2023 година.
21. Предлог-Одлука за усвојување на Годишна Програма за работа на СОУ “Ристе Ристески-Ричко”- Прилеп, за учебната 2023/2024година.
22. Предлог-Одлука за усвојување на Годишен Извештај за работата на СОУ “Орде Чопела ”- Прилеп, за учебната 2022/2023 година.
23. Предлог-Одлука за усвојување на Годишна Програма за работа на СОУ “Орде Чопела”- Прилеп, за учебната 2023/2024 година.
24. Предлог-Одлука за давање согласност на Одлуката за отпис на расипаните и неупотребливи компјутерски системи и други електронски уреди на ООУ ,,Кире Гаврилоски Јане’’-Прилеп.
25. Предлог-Одлука за откажување од корисничко право на градежно земјиште кое претставува КП 5788 КО Прилеп.
Markukule.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.