Првото интервју на Путин како претседател на Русија: Интересно видео кое потекнува од пред 18 години

Видео со српски превод од првото интервју на Владимир Путин како претседател на Русија.

Путин на оваа позиција за прв пат застана во 2000 година и ја извршуваше се до 2008 година. Од 2008 до 2012 година беше на премиерската функција во државата, а од 2012 стана одново претседател на Русија.

Погледнете го ова интересно 11 минутно интервју дадено пред 18 години.