ВИДЕО: Жесток удар на италијанската мафија – рација на полицијата, уапсени шефовите

Во германија, Италија, Белгија и Холандија рано утринава се спроведени координирани рации на места кои припаѓале на италијанската мафија.

Германската полиција соопшти дека извршен е претрес на просториите кои се доведени во врска со „Ндрангетон“, организирана криминална група од јужна Италија.

Операцијата ја координира европската единица за борба против прекуграничен организиран криминал.