Гастро Куп Србија е меѓународен натпревар во готвење на кој учествуваат професионални готвачи, а оваа година се одржа по седми пат во саемот за туризам во Нови Сад.
Целта на овој шампионат е да собере што поголем број на готвачи од Србија и земјите од регионот, но и од Европа и земјите ширум светот, кои на едно место ќе се натпреваруваат, но и ќе разменуваат искуства за нови трендови на готвење и кулинарски техники.
Натпреварот годинава се одржа на 1 и 2 декември, а учество зеде и младиот готвач од Прилеп, Влатко Митрески.
25-годишниот прилепчанец кој работи како шеф на кујна во ресторанот “Деспина”, се закити со бронзен медал во категорија на порции со пилешко.
Ова не е прв успех за младиот готвач од Прилеп. Тој и во изминатите години се закитуваше со медали и признанија, како на натпревари во Македонија, така и во странство.
Честитки за постигнатиот успех и желби за уште поголеми достигнувања во иднина!