Плескавица што се топи во уста. Домашен кајмак што се лизга преку секој залак. Колбаси со мирис што не простува — мораш да пробаш!
Прилепчани знаат што значи скара, а од ресторан Beer ti & ja велат дека сега имаат совршенство на чинија!
Велат нема филозофија — плескавица со кајмак и две колбаси на страна, за полн стомак и уживање во најдобриот вкус досега во градот под Марковите Кули.
Некој ќе рече: “Чудо големо, секаде има плескавици и колбаси”. Е, да де, има, ама вакви нема…
Плескавицата е мајсторија од екстра квалитетно месо, со какво ретко кој може да се пофали, кајмакот мевлем, домашен, подготвен според мајсторијата на соседите од Србија, а колбасите, е тие се вистинска уметност…
Домашни, секогаш тазе, крцкави… вистинско прилепско ремек дело!
Ние бевме и пробавме, мерак останавме, а вие проверете уште утре!
Ве чекаат на самиот влез во Прилеп, од страната за Скопје, во непосредна близина на бензиската пумпа “Макпетрол”.
Наздравје ГУРМАНИ!