Потрбени состојки: 10 лебчиња, 10 парчиња месо (може да биде чајна, сланина кулен), две лажици павлака или јогурт, 100 грама сирење, 200 грама моцарела, малку лук во прав, оригано.
Подготовка: Отсечете ги врвовите на лебчињата. Издлабете ја средината и притискајте го сирењето на краевите заедно со павлака и јогурт. Внатрешноста обложете ја со сланина, па потоа повторно додадете сирење и лук во прав, а на самиот крај додадете ја и моцарелата. Ставете малку оригано и ставете го врвот на лебчето.
Наредете ги лебчињата во плех и оставете ги 15 до 20 минути на 200 степени во рерна, додека не се стопи моцарелата, а кората да стане фино крцкава.
Уживајте!