Во културно информативниот центар на Македонија во Тирана, Албанија, во петокот се одржа изложба на дела од уметникот Зоран Кардула, а присутните гости помеѓу кои и дипломати од Јапонија, Германија, Велика Британија и Франција, го пробаа најдобриот локум – крушевскиот на “Тагас-Балкан”.
Уметникот се претстави со 13 свои дела и доби само пофали зборови од присутните.
Директорот на Македонскиот културно-информативен центар Златко Ориѓански, на својот Фејсбук профил информираше дека дипломатите биле воодушевени од вкусот на крушевскиот локум.
А како и нема да бидат воодушевени кога локумот на “Тагас-Балкан” е производ со 100-годишна традиција, а и ден денеска го има истиот вкус и се произведува по истиот рецепт како и пред еден век.
ФОТО/ГЕРТА КОРДАЛИ/ФБ – Origjanski Zlatko