ИМПРЕСИВНА ИЗВЕДБА: Слушнете како звучи „Земјо Македонска“ во изведба на Сашо Гигов – Гиш и 100.000 Македонци!

0

Околу 100.000 граѓани, пред два дена се собраа на големиот сенароден митинг во Скопје, организиран од коалицијата „За подобра Македонија“ на чело со ВМРО-ДПМНЕ. Поддршка за ВМРО-ДПМНЕ и Македонија дадоа и Министерот за надворешни работи на Австрија Себастијан Курц, и европратеникот Тобијас Зек.

1

Како и минатата, така и оваа година Сашо Гигов-Гиш ја испеа „Земјо Македонска“ која се ореше од 100.000 грла кои заедно со Гиш ја пееа неофицијалната македонска химна. Импресивно!