Tрето место на Државниот натпревар во рецитирање за гимназијалката Леона Митревска од Прилеп

На 27.01.2018 година во просториите на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје се одржа вториот и финален круг од Државниот натпревар за најдобари рецитатори од основните и средните училишта.

Во категоријата на најдобри рецитатори од средните училишта ученичката Леона Митревска од гимназијата “Мирче Ацев” од III – 2 клас, под менторство на професорката Весна Михаиловска, го освои третото место.