Oсум први места за танцовата група “New Generation” од ООУ “Блаже Конески” – Прилеп

OSUM PRVI MESTA ZA NEW GENERATION VO RAZNI DISCIPLINI NA DRZAVNIOT NATPREVAR VO STREET DANCE NA DANCE MASTERS SKOPJE. DVE PRVI MESTA VO FORMACIJA, EDNO PRVO MESTO VO TRIO,DVE PRVI VO DUO I OSTANATITE PRVI MESTA SOLO NASTAPI.
SEKOJA VI CEST. NISTO POMALKU NE NI OCEKUVAVME.
MENTOR – OLIVER BOGOJEVSKI I NEW GENERATION.

Taнацовата група “NEW GENERATION” од ООУ “Блаже Конески” од Прилеп, на државниот натпревар во “Улично танцување (STREET DANCE)” oсвои 8 први места.

Oсвоени се:

-две први места во формација

-две први места во дуо

-едно во трио

-три први места се во соло настапи

Ова е уште еден во низата успеси на танцовата група на ова училиште, која работи под менторство на наставникот Оливер Богојевски и која до сега на сите настапи е на самиот врв.