Koга си број еден и знаеш да ги мотивираш работниците: За 10 години стаж, по една просечна плата!

0

BeFunky Collage

Компанијата “Комфи Ангел” е вистински пример за тоа како се работи на општествено одговорен план, како континуирано се остварува големо производство со висок квалитет и пласман на пазарот, но и најважно како се мотивираат работниците.

19113491_1371526606271410_2563109814070589771_n

Вчера во “Koмфи Ангел” традиционално се одржа состанок на сите вработени. На состанокот Ирена Јакимовска, директорка на компанијата им соопшти на вработените кои во фирмата имаат стаж повеќе од 10 години – моментално 121 вработен, дека почнувајќи од наредниот месец, ќе им се исплати јубилејна награда во висина на просечната плата во Македонија, која моментално изнесува 22.514 денари.

19146032_1371526616271409_4811825277978523930_n

Исто така по седумнаесетти пат се одржа и лотарија, која овој месец ја усреќи Велеска Наташа.

Секоја чест!