“Joвано, Јованке” ечеше во филхармонијата во Хамбург (ВИДЕО)

0

2017-01-11T193034Z_1275784804_LR1ED1B1I6LLA_RTRMADP_3_GERMANY-CULTURE_2017_01_12_17_48_32

Филхармонијата во Хамбург е една од најпрестижните во Европа, а токму таму беше отсвирена македонската песна “Јовано, Јованке” на концертот насловен како “Век на прогони”. Гостин на овој концерт беше еден од најпознатите тапанари Мартин Грубингер.

Уживајте:

А.Г.