EKСКЛУЗИВНО: ”Кои се новите членови на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ?!”

Пред почетокот на Централниот Kомитет проструи информација, неофицијална, дека нов секретар на ВМРО-ДПМНЕ ќе биде Игор Јанушев, поранешен директор на ЈСП.

Речиси целосно во новиот тим ќе бидат и Влатко Ѓорчев, Димитар Димовски, Цветан Трипуновски, поранешниот министер за финансии Трајко Славевски, претседателот на ОК од Штип, актерот Тони Михајловски, претседателот на ОК Кисела Вода Орце Ѓоргиевски.

Oва се само дел од имињата на новиот победнички состав на ИК на ВМРО-ДПМНЕ?

За потпретседател на партијата се споменува Александар Николовски искусен пратеник од Охрид.