Само за помладите прилепчани – “Златни години”, филм за прилепската Стара чаршија од 1978год. кој мора да го погледнете

0

Филм посветен на прилепската Стара Чаршија, на стариот чаршиски дух во годините од минатиот век, автентичниот изглед, сите згоди и незгоди.

Одлична можност за сите помлади генерации одблиску да научат повеќе за чаршијата во која ги поминуваат најубавите години од животот.

Филмот е сниман во 1978 година, режисер е Иван Митевски, а сценариото е дело на Русомир Богдановски.