9-ти Меѓународен џудо турнир “Прилеп град херој – 2017”

0

Во недела, 08.10.2017 г. во спортската сала на ООУ “Добре Јованоски”, со почеток од 10 часот, ќе се одржи 9-тиот по ред Меѓународен турнир во џудо “Прилеп град херој – 2017”.

Турнирот е во организација на Џудо Клубот “Сеишин” од Прилеп, наменет е за       пионери-ки и кадети-ки, а се одржува по повод државниот празник “11-ти Октомври”.

Програмата на турнирот започнува во 10:15ч со церемонија на свечено отварање, додека почетокот на борбите започнува во 10:30ч.