Хуманитарна акција на Здружението „Прилепски бранители“

0

По повод празникот 11-ти Октомври, Денот на востанието на Македонскиот народ ,Здружението „Прилепски бранители“  заедно со ЈП за ПУП , ЈКП “Пазари“, Локалната самоуправа-Прилеп  и компанијата „Комфи ангел“   оранизираа хуманитарна акција, во која беа поделени производи на компанијата за семејствата на бранителите.

_mg_0022

Од компанијата „Комфи ангел“ истакнаа дека  соработка со бранителите нема да прекини, “ затоа што тие се најдоа на браникот на нашата татковина кога беше најпотребно за да ја одбранат „-  рече  Ирена Јакимоска,  менаџер на компанијата која  нагласи дека  компанија  веќе   донесе одлука да вработи и  челенови од семјствата на  Здружението на бранителите, доколу некој од нив има потреба од вработување.

_mg_0028

_mg_0039

_mg_0040

_mg_0047

_mg_0067

_mg_0085

_mg_0103

_mg_0113„Компанијата „Комфи Ангел“ е една од  опшествено најодговорни компании во Прилеп и во Р.Македонија, која секогаш излегува во пресрет кога се во пршање хуманитарните акции“ ,   истакна градоначалникот на Прилеп ,Марјан Ристески, притоа заблагодарувајќи им се и на прилепските бранители за нивната храброст и пожртвуаност, кога е во прашање одбраната на татковината.