Совет пред Нова година: Вака ќе ја избегнете главоболката од вино

0

screenshot_2-111-640x374

Кога  ќе ги  прашате лекарите како да ви помине главоболката од пиењето вино, тие ќе ве советуваат  дека најдобро е да престанете да пиете. Но постои уште една причина поради која  се појавуваат главоболки , а  таа не е поврзан а со претерување.

Научниците за главни кривци за главоболките ги сметаат танините, хистамините и шеќерите.

Танините  се антиоксиданси кои се наоѓаат во грозјето и поради нив ни се суши устата на утро.

Уште еден фактор е шеќерот, а кога тој се меша со алкохол, потребна е голема количина вода за да го разгради. И доколку не сте хидрирани, можете слободно да очекувате главоболка.

Најдобар  совет е да пиете полека и за време на вечерта на  секоја чаша вино потребно е да испиете по една чаша вода.