Категорија: Кривогаштани

 • Продолжуваат градежните активности во општина Кривогаштани

  Продолжуваат градежните активности во општина Кривогаштани

  Продолжуваат градежните активности во општина Кривогаштани, каде фирмата БВ Инженеринг – Битола започна со реконструкција и адаптација на општинската зграда во Кривогаштани, исто така целосно ќе се промени покривната конструкција на надградбата на општинската зграда и заедно со надворешната...
 • Кривогаштани исправено на нозе “За заедничка Македонија” – ДРОН ВИДЕО

  Кривогаштани исправено на нозе “За заедничка Македонија” – ДРОН ВИДЕО

  Македонија речиси цел месец е на нозе! Народот се крена против така наречената албанска платформа и против формирањето на влада која ќе работи на реализација на странско сценарио. Покрај масовните граѓански собири во поголемите градови, на нозе се и...
 • ДРОН ВИДЕО: Кривогаштани грми “За заедничка Македонија”

  ДРОН ВИДЕО: Кривогаштани грми “За заедничка Македонија”

    Граѓанските маршови на иницијативата “За заедничка Македонија” се одржуваат речиси во сите населени места низ државата. И Кривогаштани масовно се приклучи кон оваа иницијатива, каде исто така граѓаните се кренаа против платформата од Тирана и формирањето на влада...
 • ЗАПОЧНАА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ НА ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

  ЗАПОЧНАА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ НА ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

  По завршувањето на зимската пауза денес продолжија градежните активности во општина Кривогаштани, каде фирмата БВ Инженеринг – Битола започна со реконструкција и адаптација на општинската зграда во Кривогаштани. Започнатите активности се однесуваат на рушење на постоечката внатрешна структура на...
 • Затковски: Во 2016 година реализирани проекти во вредност од 2.800.000 евра

  Затковски: Во 2016 година реализирани проекти во вредност од 2.800.000 евра

  Реализирани бројни проекти во текот на 2016, а планирани нови за тековната 2017 година, најави градоначалникот на општина Кривогаштани, Тони Затковски. Во 2016 година се реализирани вкупно 36 проекти во вредност од 2 милиони и 800 000 евра. -Се...
 • Формиран кризен штаб во Општина Кривогаштани

  Формиран кризен штаб во Општина Кривогаштани

  Поради невремето кое се очекува да го зафати прилепскиот регион во четврток, Општина Кривогаштани формира Кризен штаб, на иницијатива на локалната самоуправа и Центарот за управување со кризи во кој се вклучени сите релевантни институции, односно јавното претпријатие ТТПЕ...
 • Дочек на Новата 2017 Година во Општина Кривогаштани со “Балканика бенд”

  Дочек на Новата 2017 Година во Општина Кривогаштани со “Балканика бенд”

  Највеселата вечер во годината, по четврт пат Општина Кривогаштани ја прослави пред општинската зграда. Вечерта со своја пригодна програма присутните ги забавуваше музичката група Балканика Бенд од Прилеп. На дочекот освен жителите на општината присуствуваа и посетители и од...
 • НОВОГОДИШНА ПРОСЛАВА ЗА ДЕЦАТА ОД ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

  НОВОГОДИШНА ПРОСЛАВА ЗА ДЕЦАТА ОД ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

  Општина Кривогаштани се подготвува за дочекот на новата 2017 година и како по традиција и оваа година има организиран дочек на новата година во центарот на Кривогаштани каде што ќе настапи Балканика Бенд од 22 часот. Денес своја претстава...
 • Започнаа подготовителните активности за асфалтирање на улицата “Македонски просветители” во Кривогаштани

  Започнаа подготовителните активности за асфалтирање на улицата “Македонски просветители” во Кривогаштани

  Денес започнаа подготвителните активности за асфалтирање на вториот дел од улицата Македонски Просветители во Кривогаштани. После речиси двомесечни работни активности дојде до финализирање на реализацијата на проектот кој опфаќа атмосферска канализација, тротоари и асфалтирање на вториот дел од оваа...
 • „Ден на дрвото, засади ја својата иднина“ во Кривогаштани

  „Ден на дрвото, засади ја својата иднина“ во Кривогаштани

  Денес како на ниво на Република Македонија така и во Општина Кривогаштани се одбележа „Ден на дрвото, засади ја својата иднина“. И Градоначалникот Тони Заткоски заедно со администрацијата беа на терен и засадија дрва. Градоначалникот кажа дека ова е...