Прилепскиот женски витез Маја Дејкоска беше номинирана за најдобар млад женски спортист на Македонија

0

15730953_1198439580242059_1648593833_n

Maja Дејкоска, девојката која во септември  го освои бронзениот медал на 31-то “Светско армиско првенство” во борење, бранејќи ги боите на Република Македонија и на Армијата на Република Македонија, на синоќешната церемонија во Македонскиот народен театар, во организација на Сојузот на спортови и Агенцијата за млади и спорт, беше номинирана за најдобар млад спортист на Македонија.

Помеѓу 5 спортистки, се најде и името на на прилепскиот женски витез, Maja Дејкоска, девојка чија боречка кариера е постојано во подем.

15722700_1198438970242120_586418342_n

15730839_1198438973575453_1888288803_n