Која е најниската температура измерена некогаш во Македонија?

0

Пред 60 години, на 27 јануари е регистрирана најниската температура во Македонија.

tud-temp-640x294

Во Берово во далечната 1954 година се измерени минус 31,5 степени Целзиусови.

Ваквата температура е евидентирана како најниска во Македонија од 1925 година наваму.

Највисока снежна покривка во Македонија, пак, е забележана во 2006 година на Попова Шапка со 215 сантиметри.