Голем дел од бегалците кои ја пробија границата, вртатени во Грција

0

Migrants are helped by a passer-by after being returned by Macedonian authorities after illegally crossing the border near Idomeni, Greece, attempting to reach Macedonia on a route that would bypass the border fence, Monday, March 14, 2016. Hundreds of migrants and refugees walked out of an overcrowded camp on the Greek-Macedonian border Monday, determined to use a dangerous crossing to head north. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Македонските сили вратија стотици бегалци назат во Грција. Вчера околу 1500 бегалци со инструкции од грчка страна ја преминаја македонската граница и неконтролирано влегоја во државата, сакајќи нелегално да ја преминат нејзината територија.

Од извори дознаваме дека 700 мигранти кои биле пронајдени преку ноќта се вратени назат во Грција, преку истото место од каде што влегле во нашата држава.

A group of migrants walk past a Greek border post north of Idomeni, Greece, attempting to reach Macedonia on a route that would bypass the border fence, Monday, March 14, 2016. Hundreds of migrants and refugees walked out of an overcrowded camp on the Greek-Macedonian border Monday, determined to use a dangerous crossing to head north. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Околу 14 000 мигранти се наоѓаат на Идомени, а нивниот број постојано се зголемува.

Македонија до сега не доби поддршка од Европската Унија, и сама со крајни напори успева да ја одбрани Европа од инвазија на мигрантите, кои се се повеќе агресивни и прават се поголеми проблеми.

Macedonian army armored vehicle patrols between two-line fence, along the border line between Macedonia and Greece, near southern Macedonia's town of Gevgelija, Tuesday, March 15, 2016. Hundreds of migrants and refugees walked out of an overcrowded camp on the Greek-Macedonian border Monday, determined to use a dangerous crossing to head north. (AP Photo/Boris Grdanoski)

А.Г.