Бадникова честитка од манастирот “Св. Архангел Михаил” во Варош: Снежна магија под “Маркови Кули” (ФОТО)

0

15909966_10209776780670652_1620717856_n

Обилните снежни врнежи предизвикуваат проблеми во сообраќајот, но и создаваат вистинска зимска идила.

Ваква изгледаше денес манастирот “Св. Архангел Михаил” во најстарата населба во Прилеп, Варош.

15910139_10209776779470622_1427199062_n

15934426_10209776780590650_155211238_n

15935085_10209776780270642_78407617_o

15935715_10209776779670627_626075170_n

15941671_10209776780430646_63425681_n

Погледот пак од “Маркови Кули” кон градската белина е вистинска магија и предизвикува воздишки.

15879248_10209776780350644_984739618_n

15910136_10209776779870632_742590601_n

ФОТО: Христијан Кузманоски