ФОТО: Советниците од ВМРО-ДПМНЕ Куманово ја напуштија седницата и поставија македонски знаменца

Советниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за подобра Македонија од Советот на Општина Куманово, денеска ја напуштија третата седница, како знак на револт за притоврањето на членови на нивната партија за крвавите настани од 27 април годинава, пренесува порталот Кумановски муабети.

– Сведоци сме дека се врши притворање на луѓе околу нас кои размислуваат поинаку од актуелната власт и апсурдно е во такви ислови ние тука да разговараме за буџети или да разгледуваме финансиски извештаи за работа на јавните претпријатија, рече Драган Петковски, координато на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ.