(ФОТО) Ги запреле Нијагарините водопади и очекувале да пронајдат голем број на лешови, но…

0

profimedia-0088468944-620x350

Фотографијата на пресушените Нијагарини водопади е направена пред 48 години и на неа не се гледа ништо освен карпи, по кои се спуштала водата.

Во јуни 1969 година, американски инженери го пренасочиле текот на реката Нијагара на неколку месеци. Првичниот план бил да се отстрани голема количина на камења од дното на водопадите и да се исчисти коритото.

vtora

Меѓутоа, тие се откажале од идеата по неколку месеци поради големите трошоци. Инженерите во тој период на “суша” го проучувале коритото.

treta

Ф.Г.