(ФОТО+ВИДЕО) Помодре водата во градска река во Прилеп

Водата во градската река во Прилеп денеска помодре во еден дел од нејзиното течение.

Причината за ваквата појава не е позната, но веројатно се работи за некое испуштање на хемикалии во водата на реката.