ФЕЈСБУК МЕСИНЏЕР ВЕ ПРИСЛУШКУВА: Дури и кога не е активна, апликацијата го користи микофонот и камерата на телефонот!

Корисниците на Фејсбук Месинџер би требало да знаат дека оваа апликација може да ве прислушува дури и кога не го користите телефонот.

Имено во условите на користење јасно стои дека Фејсбук Месинџерот може да го користи микрофонот на телефонот за снимање, камерата за фотографирање, а корисниците се согласуваат со тоа штом кликнат дека се согласуваат со условите за користење како би ја инсталирале апликацијата.

Споменатата апликација може да ја чита и историјата на вашите повици, листата на контакти, но и да ги повикува броевите без ваше знаење, бидејќи таа дозвола сте му ја дале кога сте го инсталирале.

Оваа апликација по мислење на ескпертите за безбедност најмногу ја загрозува приватноста на корисниците.