Учениците од музичкото училиште “Ордан Михајлоски – Оцка” од Прилеп одржаа Пијано музички маратон (ФОТО)

0

За прв пат во градот под Марковите кули, а во организацја на ООУМ „Ордан Михајлоски – Оцка“ беше оддржан Пијано музички маратон. На маратонот кој што траел два ипол часа земале учество 40 ученици од музичкото училиште, а овој маратон имал и натпреварувачки карактер и на најдобрите им биле доделени енциклопедии.
Настанот се организира по повод празникот 11-ти Октомври.