УСПЕАЛ ДА ГО ПРОБИЕ СИСТЕМОТ:Купил биткоини за нула долари

Јапонска компанија за тргување со криптовалути се бори со еден корисник кој купил биткоини вредни 20 милијарди долари за нула долари. Како што пишува “Гизмодо”, проблемот бил едноставен – мала грешка во платежниот систем, му овозможила на Zeif да продава неколку минути биткоини за нула долари, пренесува инфомакс.мк.

Многу корисници се обиделе тоа да го злоупотребат, но на еден тоа му успеало, па успеал и купил биткоини во вредност од 20 милијарди долари. Трансакцијата набрзо била прогласена за неважечка, но укажала дека постојат дупки во системот.