“Сугарески-кој го гради нелегалниот пат од Попова Шапка до Косово???!” (ФОТО)

0

19369516_10211541307879785_784266774_n

Револтирани граѓани од тетовско, испратија фотографии од нелегалниот пат кој се гради од Попова Шапка до Косово.

Граѓаните прашуваат: “За која цел, кој и  зошто го гради овој пат?”, “Постои ли во државата Државен инспекторат за транспорт, кој ќе изврши увид?” и “Дали е ова инфраструктурниот бум кој СДСМ го ветуваше во својата изборна програма?”.

Инаку СДСМ за време на изборната кампања пред граѓаните вети 500 километри нова автопатна мрежа во државата, нешто што на никого не му е јасно како ќе се реализира, имајќи во предвид дека тоа е огромен залак за држава како Македонија.

И додека пред граѓаните се ветуваат мегаломански бројки, вчера КУРИР објави дека целосно е повлечена механизацијата од изградбата на автопатот Охрид – Кичево, што претставува најголема капитална инвестиција,  за која владата на ВМРО-ДПМНЕ издвои 374 милиони евра.

19190867_10211541308119791_1877113597_n

19369548_10211541308319796_1047556898_n

19369678_10211541307919786_1014986821_n

19389621_10211541308399798_1143715586_n

19397869_10211541308159792_1862347363_n