Струмица го напушта Заев: СДСМ носи автобуси на митингот за да покаже гужва (ФОТО)

0

СДСМ и Зоран Заев се соочени со пораз во неговата Струмива на претстојните локални избори. Токму поради ова, Заев и СДСМ мора да носат автобуси со луѓе за да покажат масовност на вечерашниот митинг.

Далеку под очекувањата е посетеноста на вечерашниот митинг на СДСМ во Струмица, поради што на струмичките улици можат да се забележат автобуси кои носат луѓе за Заев да може да покаже гужва во сопственипот град. Исто така може да се забележат огромен број на автомобили од други градови.

По речиси 12 години власт, струмичани вечерва му порачуваат на Заев дека се заситени од неговите лажни и неостварени ветувања и на 15-ти октомври ќе свртат една нова страница која ќе донесе просперитет и развој за нивниот град.

Извор: kurir.mk