Работник на гробишта ја прегледал снимката од надзорната камера – не можел да им верува на своите очи

0

jtyktkt

Шокантна снимка го покажува моментот кога стадо од 400 крави ја срушиле оградата и влегле на локалните гробишта, оставајќи зад себе неред и многу оштетени гробови.

Животните пронашле пат до гробиштата откако се вознемириле во соседното поле, па од страв почнале да бегаат и налетале на локалните гробишта. Фармерот одговорен за кравите се согласил да ги покрие трошоците за штетите кои настанеле, а и да плати за да се стави нова ограда.

Погледнете што снимила надзорната камера: