ПЛАЧОТ НА ЛИПИТЕ: Штом процутат започнува нивното уништување – прилепчани згрозени!

0

18871611_10211391592897004_701113330_n

Прилепските липи и оваа сезона го дочекаа својот “масакр”. Само што процутеа и ги раширија своите големи зелени крошни, како по обичај овие дрва се уништуваат заради цветот кој го “берат”, ако ова може да се нарече берење, дел од нашите сограѓани.

Овие дрва кои ги има на многу локации низ Прилеп, секоја пролет се уништуваат до последно, а нивните крошни го губат целиот раскош.

Сликата е иста во сите паркови и низ градските булевари. Апел до граѓаните кои го собираат плодот на овие дрва, да го прават тоа на начин на кој доликува и да не им ја одземаат ладовината на останатите своите сограѓани. Ваквата слика е срамна и дава неубав изглед на целиот град.

18902789_10211391591616972_887219546_n
18871353_10211391593017007_2055276914_n

18871140_10211391592016982_617809267_n

А.Г.