Осум медали од меѓународниот турнир во Струга за ЏК “Бушидо”

0

received_802596966581669

На меѓународниот турнир за џудо кој вчера се одржа во Струга, ЏК “Бушидо” од Прилеп, настапи со 14 свои натпреварувачи и освои 8 медали, од кои 1злато, 1сребро и 6 бронзи.

На турнирот настапија натпреварувачи од 11 земји, меѓу кои од: Србија, Бугарија, Албанија, Грција, Косово, Хрватска, Романија, Ирска, Македонија, Турција и Босна и Херцеговина.

ЏК “Бушидо” настапи со мешан состав на борци, меѓу кои дел беа поискусни, а дел помлади, а поединечно остварени се следните резултати:

1.Бојан Насоски 3 место

2.Филип Петроски 3место

3.Мартина Јанкоска 3 место

4.Филип Попоски 3место

5.Кристијан Магероски 3место

6.Марија Талеска 3 место

7.Матеја Кочоска 2 место

8.Елеонора Илиоска 1место

received_802596066581759

received_802595926581773

received_802595689915130

received_802596639915035


received_802595579915141

received_802595239915175