Ова е најневеројатниот ресторан во светот: Таму мајмуни се келнери (ВИДЕО)

0

Ресторанот Кајабукија таверн во Јапонија, каде сопственик е Каору Отсука стана светска атракција поради необичните келнери кои ќе ве послужат во овој ресторан.

majmun-kelner

Станува збор за мајмуни, кои кај него работат веќе 29 години.

Туристите од целиот свет доаѓаат во овој ресторан, за да ги служи мајмунот Фуку-чен, а една од напојниците кои тој ги прима се зрна соја.

Наместо пари, во овој ресторан келнерите се платени во банани, а постојат и мајмуни кои едноставно ќе позираат со вас како би ја заработиле својата плата. Отсука смета дека тие се неговото семејство и својот ресторан го смета за семеен бизнис.

-Тие ми се поблиски од семејството. Со нив го поминувам цел ден, дури и спијат со мене. Еднаш кога почнав да се грижам за нив едноставно не можев а да не продолжам да го правам тоа, вели Отсука.