Нови инвестиции во СОУ „Ѓорче Петров“ во Прилеп

0

Во СОУ „Ѓорче Петров“ во општина Приелп во тек се неколку градежни зафати со кои ќе се подобрат условите за работа.

pp-2-640x412

„И оваа година за време на летниот период додека трае колективниот одмор на наставниците и распустот на учениците, ние направивме неколку градежни зафати во СОУ „Ѓорче Петров“. Го направивме овој прекрасен ходник од мермер, кој што е донација од прилепските фирми кои произведуваат мермер, го оспособуваме кабинетот за потребите на здравствената струка кој е донација од германската амбасада, ги сменивме вратите од санитарните јазли, а во оваа прилика сакам да им се заблагодарам и на општина Прилеп без чии средства немаше да бидат завршени дел од активностите во нашето училиште, посочи Дејан Димоски директор на СОУ „Ѓорче Петров“.

pp2-3-640x422

Градоначалникот Марјан Ристески при посетата на ова средно училиште, посочи :

„Ние продолжуваме со активностите во средното медицинско училиште, како следен проект е поставување на термоизолациона фасада на училишната зграда, уредување на изгледот на училиштето и комплетно доуредување на работилниците во дворот“.

pp1-3-640x412

Во ова училиште се инвестирани повеќе од милион евра за подобри услови за учење и работа на сите кои се дел од училиштето.

pp3-2-640x416