“Народ се збира пред Собрание – Одлуката е во рацете на пратениците на СДСМ,дали поддржуваат втор пуч?!”

Пред Собранието започна да се собираат граѓани кои ја блокираа улицата пред законодавниот дом.

Во 13 часот закажан е стартот на продолжението на 32-та седница, на чиј дневен ред е и третото читање на Законот за употреба на јазиците.

Според информациите полицијата не ја блокира улицата и дозволува сообраќајот да продолжи да се одвива.