НЕВЕРОЈАТНО: Кога поларната светлина ќе “заигра” над Земјата

“Ловот” на поларна светлина е навистина популарна активност на руската територија која се наоѓа во Арктичкиот круг.

На педесет километри од Мурманс се наоѓа “камп” кој се состои од шест иглуа со провидни панорамски ѕидови кои искуството на следење на “аурора бореалис” го прават незаборавно.