Македонскo девојче со АНГЕЛСКИ ГЛАС! Ова не се купува со ниедни субвенции, во ова се ужива! (ВИДЕО)

Мила Пеовска од Македонски Брод е 11-годишно девојче со ангелски глас.

Нејзините изведби на македонските народни песни се вистинско совршенство и оставаат без здив.

Настапот кој ќе го проследите во продолжение е од Интернационалниот Етно Фестивал во Воронеж, Русија, во 2015 година, кога Мила имала само 8 години.

Ако вчера медиумите објавија дека извесно момче Виган Максути, кој изведувал песна во чест на УЧК добил субвенции за солистички концерт, тогаш нашата Мила заслужува тројно, па и пет пати повеќе.

Но, како и да е ….

Уживајте во изведбата на “Ој Јано Јано” во продолжение: